Alla inlägg den 2 juli 2011

Av Robina Antonik - 2 juli 2011 10:11

Kattbajs  


Finns det något ljuvligare än doften av kattbajs när man vaknar eller ligger och myser i sängen med sin älskade... Ja det finns det faktiskt!

Om man inte har någon läskig/skum fetisch för kattbajs...  


Det har jag kanske glömt berätta, att vi är jourhem åt två halvsiamesiska katter, syskonen Lisa och Caspian. Jag visste själv inte riktigt vad jourhem var för något innan jag blev det. Men att vara jourhem innebär att t.ex i detta fallet, så är katterna inte våra till 100%. Men de bor här, vi ger de mat, kattlåda, leksaker och kärlek. Medans RHK (RonnebysHitteKatter) står för veterinärvård och mediciner. Under tiden som katterna bor hos sina jourhem så letas det permanenta hem åt katterna. 

Här är en länk till RHK  - Ronnebys Hittekatter & Co
Här är ett inlägg om våra hittekatter - Lisa och Caspian 
Här kan just du/ni läsa om hur det är att vara jourhem - Att vara jourhem



Det är synd att katter och även andra djur ska behöva leva utan mat och kärlek. Vissa djur klarar inte av vintern.


Vi fick hem katterna den 27 maj. Den första veckan låg de bara i ett hörn bakom byrån och gömde sig. De var säkert livrädda, att behöva flytta runt så mycket är inte bra för någon katt. Nu kan de ligga i sängen och sträcka ut sig, Lisa kan man klappa, ibland är hon riktigt kelen. Men Caspian är ett hopplöst fall, förtillfället i alla fall. Han kan man inte klappa men han kan sitta så nära som två meters avstånd, då det var 20 meter tidigare. 


Det har varit stora framsteg och allt går bra, det känns som att det känner sig som hemma. De äter bra också. De hittade till kattlådan direkt. Dock har någon av dom, kanske båda börjat bajsa bredvid lådan. Vi tömmer ändå lådan ofta för att det behövs ganska ofta tack vare att de är innekatter och att de är två. Redan nu imorse tömde jag kattlådan. Tvättade rent den och lade i ny sand och ändå bajsar någon av dom utanför. 
Vi funderade på att skaffa en kattlåda med tak och lucka. Men undra ifall de skulle tycka om den. De kanske tycker att det blir instängt eller vågar kanske inte gå igenom luckan?


Jaja... Vad vore en dag på slottet!


Har ätit god frukost med A som hade köpt nybakta bullar  

Kanske ska följa med A på en joggingrunda senare. Efter det ropar duschen på mig, oavsett om jag ska jogga eller ej. Sedan blir det bussen till Kallinge för att fira Johanna som har fyllt 20år!


Nice nice!



Översätt / Translate

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Omröstning

Ostbågar eller chips? :)
 Ostbågar!
 Chips!
 Inget av det!
 Båda!

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Bloggerfy


Ovido - Quiz & Flashcards