Senaste inläggen

Av Robina Antonik - 15 januari 2012 14:37

God middag!


Ska snart ta bussen till Kallinge för ett boxningspass. Härligt!

 


Imorgon ska jag på min första helkroppsmassage, eller min första massage någonsin! Ska bli spännande! Det är en födelsedagspresent från kära Familjen Olsson!  



På tisdag är det jobbdag, woohoo!
Sedan på fredag är det dags för en körlektion till. Wish me luck!  

Nu ska jag tömma kattlådorna och ta tag i lite disk innan träningen. Mer har jag inte för denna gången! 

Hej hopp!



   





Av Robina Antonik - 12 januari 2012 16:56

Halloj!


Nyss kommit hem från staden. Har storhandlar, varit hos vet. med Sotis. Hon har tidigare haft kattsnuva och hade nu var i öronen. Så nu ska hon få örondroppar i 12 dagar. Ska till vet. imorgon också fast med Tyson. Han ska äntligen bli kastrerad! 

 

 
Steg upp tidigt idag då jag hade en körlektion vid 07.30 Vart väldigt nöjd med den, med tanke på att det var 2 år sedan jag körde sist. Har även bokat upp lite fler körlektioner nu också så att man tillslut kan få ett körkort också.    

 


Lägger upp lite bilder från julen när jag fått tag på fler bilder. Men här är några utav dom!


Tivoli i Danmark med Rickard och Tagrid!   


      
                                    
 


Hoppas att alla har haft en lika underbar jul som jag!   



     

Av Robina Antonik - 9 januari 2012 20:36

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från nyår! Jag och Anton åkte upp till Göteborg för att fira nyår med min syster Angelika och hennes familj!   
Vi åt massa god mat, hade mysiga filmkvällar, träffade nya människor, shopade, lekte och busade.   



ANTON 
       



JAG

           



Anton och jag + Isabelle

       


Isabelle, Sebbe och andra söta barn!
 

           



THE DOG

     



Jag, syster och systerdottern!

     




Gott nytt år allesammans! (i efterskott...) 


   


Av Robina Antonik - 8 januari 2012 14:13

God middag! 


Har tagit det allmänt lugnt idag, ska strax ställa mig i disken och röja lite. Om ett tag ska jag ta bussen till Kallinge och träna lite boxning, första passet på evigheter! Äntligen!

Får se om jag hälsar på mor och far en liten stund efter boxningen med.


Efter det blir det hem och göra middag. Idag blir det en klassiker, spagetti och köttfärssås.

Igår hade vi lyx middag här hemma då vi hade ugnsstekt lax, duchesse potatis, hummersås och kokta grönsaker.   
 

   

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från jul och nyår men det får bli till nästa inlägg    

Hajhaj! 





Av Robina Antonik - 5 januari 2012 12:01

God morgon!


Nyss ätit frukost! Kom ihåg, frukost är det viktigaste målet på dagen...


Var uppe sent i går med A då vi spelade SWTOR. Nice!

Ska snart spela lite till ska bara fixa disken först   Någon ordning och reda måste man ju ha.  


Senare blir det förmodligen en runda till Linnéa och Adde för att hjälpa dom att packa inför flytten.



Idag blir det Pasta Carbonara till middag, igår hade vi Baconlindad köttfärslimpa med potatis och grönpepparsås.



För er andra spelnördar...   Jag lägger verkligen ett gott ord för Star Wars The Old Republic. Ett riktigt roligt MMO måste jag säga, fast att jag inte är/var så intresserad av Star Wars så är jag mer insatt i det nu än innan. Spelade ju lite World of Warcraft förut men det är inte i närheten av hur bra SWTOR är.   
 

 

 

 
 





Min karaktär, Jedi Consular-Shadow level 24   
 










Mitt grymma rymdskepp  
 

 

Hej så länge! And... May the force be with you!    












Av Robina Antonik - 4 januari 2012 01:45

Första inlägget för detta året!   


Mitt senaste inlägg var 19/10-11 snart tre månader sedan! Helt sjuk, kan ju inte kalla mig själv någon bloggare direkt, ha!   


För att sammanfatta 2011 kortfattat:

  • Fått mer jobberfarenhet (bra och dålig)
  • Tagit kontakt med gamla vänner/ dock tappat kontakt med andra vänner
  • Fortfarande aldrig rökt en cigarett 
  • Blivit sambo
  • Haft ett underbart år med min sambo 
  • Lärt känna nya människor
  • Klarat mig utan socialens pengar   
  • Tränat betydligt mycker mer än 2010   
Att se fram emot under 2012:
  • Ta upp kontakten med vänner och träffas oftare
  • Gå på tårtkurs
  • Ev. börja studera till bagare/konditor...
  • Bli blodgivare!
  • Ev. bli en kontaktperson
  • Uppleva ännu ett underbart år med min sambo
  • Baka mycket mer
  • Hitta ett roligt jobb/praktik (om jag inte/innan jag börjar studera)
  • Spela mycket SWTOR   
  • Fortsätta att leva ett underbart liv som ikkerökare 
  • Träna betydligt mer än 2011
Det var lite av sakerna att se fram emot och att se tillbaka på.     
För övrigt kom jag och Anton hem från Skåneland och Göteborgarna. 
Har firat julen hos svärföräldrarna vilket har varit otroligt roligt och skönt. Det har varit skönt att komma hemmifrån och träffa underbara människor. Har ätit god mat, mycket godis och annat gott. Fått alldeles för mycket och fina presenter. Helt klart nöjd med Julen! Jag och A åkte vidare upp till Götet för att hälsa på syrran och hennes familj, vilket var mycket trevligt det också, med goa människor, mysiga hemma kvällar och god mat. Mycket trevlig nyår detta året också. 
Nu är vi tillbaka hemma hos katterna igen (Far har suttit kattvakt när vi varit borta), tror att de innerst inne är mycket glada över att vi är hemma igen. Dock inget som syns, till skillnad från att ha en hund som hade visat det från dess djupaste hjärta... nu spårar jag ut. Klockan är läggdags och imorgon ska jag städa och packa upp alla julklappar och kläder från resväskorna. Skojigt!
 
 
 
 
 
På återseende!  
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Av Robina Antonik - 19 oktober 2011 17:53

Toscakaka!


Till formen:

Till att smörja formen: smör eller margarin, fast eller flytande

0,75 dl ströbröd 


Toscakaka:

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

0,5 dl mjölk 


Toscaglasyr:

100 g mandelspån

100 g smör

1 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk 


Gör så här:


1. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med (Obs: viktigt!) löstagbar kant. Sätt på ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, till en vit smet. Vispa ner bakpulvret.

4. Häll på mjöl, mjölk och det smälta smöret och vispa allt till en jämn smet. (Obs: Om smöret fortfarande är varmt tänk på att du snabbt måste in med smeten i ugnen eftersom värmen sätter igång bakpulvrets effekt.)

5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Under tiden gör du toscaglasyren. Börja med den direkt för den måste vara klar inom 25 minuter.


Toscaglasyr:

1. Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter. Höj eventuellt värmen något och rör om under tiden glasyren blir varmare och börjar tjockna. (Det är viktigt att man håller koll på detta och inte har plattan på för hög värme för då kommer det bli bränt, så gå inte ifrån glasyren utan håll koll och rör om i den sakta och om du märker att det börjar fastna på botten, ta av kastrullen från plattan och sänk värmen, rör om ordentligt i kastrullen och ställ tillbaka på plattan efter en stund.) När det börjar bubbla lite i toscasmeten så låt det komma lite bubblor under 1-2 minuter under sakta omrörning och sedan är toscasmeten klar. Förhoppningsvis har nu kakan varit inne i ugnen mellan 20-25 minuter, men om det är tid kvar så sänk plattan till det lägsta, (tag ev bort kastrullen en stund) och sluta inte att röra om och hålla koll på toscaglasyren så den inte bränns vid.


2. Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren. Flytta upp ugnsgallret ett steg och ställ in toscakakan (i mitten av ugnen) och grädda ytterligare 20 minuter eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg.


3. Ta ut kakan och låt den svalna några minuter. Lossa därefter kakan från formen och lägg den på galler. Låt kakan svalna med toscaglasyren upp och lägg gärna formen ovanpå och/eller en bakhandduk.

 

 
    
Av Robina Antonik - 26 september 2011 20:45

Här är bilder på mina allra första cupcakes som jag gjorde förra hösten till Halloween.  







Min "extra" syster Jennie hjälpte till också.   






                               

Översätt / Translate

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013
>>>

Omröstning

Ostbågar eller chips? :)
 Ostbågar!
 Chips!
 Inget av det!
 Båda!

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Bloggerfy


Ovido - Quiz & Flashcards