Senaste inläggen
God middag!
Ska snart ta bussen till Kallinge för ett boxningspass. Härligt!
Imorgon ska jag på min första helkroppsmassage, eller min första massage någonsin! Ska bli spännande! Det är en födelsedagspresent från kära Familjen Olsson!
På tisdag är det jobbdag, woohoo!
Sedan på fredag är det dags för en körlektion till. Wish me luck!
Nu ska jag tömma kattlådorna och ta tag i lite disk innan träningen. Mer har jag inte för denna gången!
Hej hopp!
Halloj!
Nyss kommit hem från staden. Har storhandlar, varit hos vet. med Sotis. Hon har tidigare haft kattsnuva och hade nu var i öronen. Så nu ska hon få örondroppar i 12 dagar. Ska till vet. imorgon också fast med Tyson. Han ska äntligen bli kastrerad!
Steg upp tidigt idag då jag hade en körlektion vid 07.30 Vart väldigt nöjd med den, med tanke på att det var 2 år sedan jag körde sist. Har även bokat upp lite fler körlektioner nu också så att man tillslut kan få ett körkort också.
Lägger upp lite bilder från julen när jag fått tag på fler bilder. Men här är några utav dom!
Tivoli i Danmark med Rickard och Tagrid!
Hoppas att alla har haft en lika underbar jul som jag!
Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från nyår! Jag och Anton åkte upp till Göteborg för att fira nyår med min syster Angelika och hennes familj!
Vi åt massa god mat, hade mysiga filmkvällar, träffade nya människor, shopade, lekte och busade.
JAG
Anton och jag + Isabelle
Isabelle, Sebbe och andra söta barn!
Jag, syster och systerdottern!
Gott nytt år allesammans! (i efterskott...)
God middag!
Har tagit det allmänt lugnt idag, ska strax ställa mig i disken och röja lite. Om ett tag ska jag ta bussen till Kallinge och träna lite boxning, första passet på evigheter! Äntligen!
Får se om jag hälsar på mor och far en liten stund efter boxningen med.
Efter det blir det hem och göra middag. Idag blir det en klassiker, spagetti och köttfärssås.
Igår hade vi lyx middag här hemma då vi hade ugnsstekt lax, duchesse potatis, hummersås och kokta grönsaker.
Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från jul och nyår men det får bli till nästa inlägg
Hajhaj!
God morgon!
Nyss ätit frukost! Kom ihåg, frukost är det viktigaste målet på dagen...
Var uppe sent i går med A då vi spelade SWTOR. Nice!
Ska snart spela lite till ska bara fixa disken först Någon ordning och reda måste man ju ha.
Senare blir det förmodligen en runda till Linnéa och Adde för att hjälpa dom att packa inför flytten.
Idag blir det Pasta Carbonara till middag, igår hade vi Baconlindad köttfärslimpa med potatis och grönpepparsås.
För er andra spelnördar... Jag lägger verkligen ett gott ord för Star Wars The Old Republic. Ett riktigt roligt MMO måste jag säga, fast att jag inte är/var så intresserad av Star Wars så är jag mer insatt i det nu än innan. Spelade ju lite World of Warcraft förut men det är inte i närheten av hur bra SWTOR är.
Min karaktär, Jedi Consular-Shadow level 24
Mitt grymma rymdskepp
Hej så länge! And... May the force be with you!
Första inlägget för detta året!
Mitt senaste inlägg var 19/10-11 snart tre månader sedan! Helt sjuk, kan ju inte kalla mig själv någon bloggare direkt, ha!
För att sammanfatta 2011 kortfattat:
Toscakaka!
Till formen:
Till att smörja formen: smör eller margarin, fast eller flytande
0,75 dl ströbröd
Toscakaka:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
Toscaglasyr:
100 g mandelspån
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här:
1. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med (Obs: viktigt!) löstagbar kant. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, till en vit smet. Vispa ner bakpulvret.
4. Häll på mjöl, mjölk och det smälta smöret och vispa allt till en jämn smet. (Obs: Om smöret fortfarande är varmt tänk på att du snabbt måste in med smeten i ugnen eftersom värmen sätter igång bakpulvrets effekt.)
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Under tiden gör du toscaglasyren. Börja med den direkt för den måste vara klar inom 25 minuter.
Toscaglasyr:
1. Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter. Höj eventuellt värmen något och rör om under tiden glasyren blir varmare och börjar tjockna. (Det är viktigt att man håller koll på detta och inte har plattan på för hög värme för då kommer det bli bränt, så gå inte ifrån glasyren utan håll koll och rör om i den sakta och om du märker att det börjar fastna på botten, ta av kastrullen från plattan och sänk värmen, rör om ordentligt i kastrullen och ställ tillbaka på plattan efter en stund.) När det börjar bubbla lite i toscasmeten så låt det komma lite bubblor under 1-2 minuter under sakta omrörning och sedan är toscasmeten klar. Förhoppningsvis har nu kakan varit inne i ugnen mellan 20-25 minuter, men om det är tid kvar så sänk plattan till det lägsta, (tag ev bort kastrullen en stund) och sluta inte att röra om och hålla koll på toscaglasyren så den inte bränns vid.
2. Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren. Flytta upp ugnsgallret ett steg och ställ in toscakakan (i mitten av ugnen) och grädda ytterligare 20 minuter eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg.
3. Ta ut kakan och låt den svalna några minuter. Lossa därefter kakan från formen och lägg den på galler. Låt kakan svalna med toscaglasyren upp och lägg gärna formen ovanpå och/eller en bakhandduk.
Här är bilder på mina allra första cupcakes som jag gjorde förra hösten till Halloween.
Min "extra" syster Jennie hjälpte till också.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|