Alla inlägg under maj 2012
Jordnötstummar med sylt!
Risken är att dessa sylttoppade jordnötskakor lämnat tumavtryck på hela kakfatet och servisen.
Ingredienser:
2,5 dl socker
0,75 dl rörsocker strö
225g jordnötssmör
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1 - 2 dl hallonsylt
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader och klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
2. Rör samman alla ingredienserna, utom sylten, till en slät tjock smet.
3. Forma smeten till 2,5 c, stora bollar. Är smeten väldigt kladdig kan lite vetemjöl på fingrarna hjälpa.
4. Lägg bollarna med 5 cm mellanrum på plåtarna. tryck en djup grop i varje degboll med tummen.
5. Grädda i 10-12 min, ta ut och låt kakorna svalna på galler.
6. Fyll groparna med hallonsylt. Förvaras i lufttät bruk i upp till fem dagar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|