Alla inlägg under maj 2012

Av Robina Antonik - 1 maj 2012 09:45

Jordnötstummar med sylt!


Risken är att dessa sylttoppade jordnötskakor lämnat tumavtryck på hela kakfatet och servisen.


Ingredienser:
2,5 dl socker

0,75 dl rörsocker strö

225g jordnötssmör

1 ägg

1 msk vaniljsocker

1 - 2 dl hallonsylt


Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader och klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.

2. Rör samman alla ingredienserna, utom sylten, till en slät tjock smet.

3. Forma smeten till 2,5 c, stora bollar. Är smeten väldigt kladdig kan lite vetemjöl på fingrarna hjälpa. 

4. Lägg bollarna med 5 cm mellanrum på plåtarna. tryck en djup grop i varje degboll med tummen. 

5. Grädda i 10-12 min, ta ut och låt kakorna svalna på galler. 

6. Fyll groparna med hallonsylt. Förvaras i lufttät bruk i upp till fem dagar. 

 

Översätt / Translate

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Omröstning

Ostbågar eller chips? :)
 Ostbågar!
 Chips!
 Inget av det!
 Båda!

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Bloggerfy


Ovido - Quiz & Flashcards