Direktlänk till inlägg 9 februari 2012
Blev sugen på att prova baka vita chokladbollar som jag aldrig provat innan. Bestämde mig för att göra tre olika sorters chokladbollar.
Mörka chokladbollar,
Ljusa chokladbollar,
Vita chokladbollar. Jag kommer att lägga upp recepten för de tre sorterna efter varandra med bilder efter varje recept. Längre ner står hur du går tillväga, både med och utan matberedare.
Mörka Chokladbollar
Ingredienser:
50g smör
1 dl strösocker
4 dl havregryn
3-4 msk kakao
1-2 tsk vaniljsocker
1-2 msk vätska t.ex kaffe, vatten, mjölk, apelsinsaft.
Till garnering:
pärlsocker
kokos
strössel
Ljusa Chokladbollar
Ingredienser:
50g smör
1/2 dl strösocker
4 dl havregryn
3-4 msk oboy pulver
1-2 tsk vaniljsocker
1-2 msk vätska t.ex kaffe, vatten, mjölk, apelsinsaft.
Till garnering:
pärlsocker
kokos
strössel
Vita Chokldbollar
Ingredienser:
100g vit blockchoklad
100g smör
3 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
2-3 msk vätska t.ex vatten/mjölk
ev. karamellfärg (för ex. barnkalas)
Till garnering:
pärlsocker
kokos
strössel
(UTAN matberedare) Gör så här:
1. Lägg alla de torra ingredienserna i en bunke. (OBS till de vita chokladbollarna - riv den vita blockchokladen och blanda med de torra ingredienserna)
2. Skär smöret i kuber och fördela i bunken.
3. Tillsätt valfri vätska
4. Knåda med händerna eller använd en sked/gaffel för att arbeta allt till en slags deg. Degen skall inte vara för torr och inte för blöt/kladdig. Tillsätt mer vätska om det behövs, men bara lite i taget för att inte få det för blött.
5. Ta en liten "degbit" i handen och rulla till en boll.
6. Häll upp önskad garnering i en skål t.ex pärlsocker och rulla bollarna i pärlsockret.
7. Ställ chokladbollarna svalt.
(Med matberedare) Gör så här:
1. Lägg alla de torra ingredienserna i matberedaren. (OBS till de vita chokladbollarna - riv den vita blockchokladen och blanda med de torra ingredienserna)
2. Skär smöret i kuber och fördela i matberedaren.
3. Tillsätt valfri vätska
4. Starta matberedaren och kör på "lagom" effekt tills degen blir fast. Degen brukar samla ihop sig och bli till en ända stor deg i matberedaren.
5. Ta en liten "degbit" i handen och rulla till en boll.
6. Häll upp önskad garnering i en skål t.ex pärlsocker och rulla bollarna i pärlsockret.
7. Ställ chokladbollarna svalt.
Baka och njut!
Du måste sluta! Du måste sluta nu...Du förstör inte bara för dig själv utan för alla andra också. Jag HATAR att det har blivit så här. Jag hatar hur allt gift har gjort dig förstörd! Giftet som suger åt sig allt och förstör allt, inifrån...
Att vara tyst behöver inte betyda att man är blyg. Att vara tyst behöver inte betyda att man inget vet . Att vara tyst behöver inte betyda att man är mindre värd. Att vara tyst behöver inte betyda att man är dum. Att vara tyst behöver inte ...
Coop Konsum Oxtorget Coop Konsum på Oxtorget i Växjö är super! Riktigt stort utbud av ekologiskt som jag har fått dille på. En stor fiskdisk, inte ofta man ser det. Hyfsat trevlig personal. Men som sagt så älskar jag utbudet av ekologiskt! ...
Du försvann snabbt... borta med vinden! Jag kommer att sakna dig, men jag är besviken på dig. Du höll inte ditt ord, jag litade på dig och du höll inte vad du lovat! Vissa dagar var jag så lyckling med dig men vissa dagar svek du mig totalt....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 |
|||||||
|