Alla inlägg under februari 2011

Av Robina Antonik - 12 februari 2011 09:46

Ute på en morgonpromenad ute på landet. Kallt är det minnsan! Jag skriver på mobilen och trodde att jag kunde lägga in bilder också men detgick inte. Det är riktigt fint väder! =)Hej så länge! :*

Av Robina Antonik - 11 februari 2011 15:06

Goddag!   


Det har inte hänt något intressant alls.


Anton är i skolan och jag sitter här och drygar. Jag har både diskat och tagit ett bad. Det gick bra att ge Sotis tabletten idag med, jag kör med "gömma-tabletten-i en skinkbit-tricket"  


Vid fyra tiden ska jag till korsanäs och hälsa på familjen Olsson. Trevligt trevligt!


Igår jobbade jag på Slättagårdskolan, i köket. Det var trevligt! Träffade en massa fröknar och lärare som jag hade när jag gick i åk 1-2 som kände igen med och sa att "Gud vad stor du har blivit!". Haha     

Efter jobbet tog jag bussen till R-by igen, var hemma en runda då mamma och pappa kom på besök. Som jag inte var berädd på. Sen drog jag ner till stan en runda och träffade Johanna Som har tagit sitt körkort nu! Grattis till henne!

  

Efter att jag och johanna varit på försäkringskassa, AF, OKQ8 och fikat lite, så fick jag skjuts hem!

Hemma blev det mat som A lagade. Pasta carbonara! och film mys.


Nu ska jag göra mig färdig! Ha det gött!

Av Robina Antonik - 8 februari 2011 19:04

Nyss kommit hem från en långpromenad.  


Tidigare har jag städat och tagit hand om min sjuka kise, hon äter bra iallafall. När jag stod och diskade så kom mamma och pappa på oväntat besök. De ville se hur det gick med katten... och äta mina kakor...

 


Jag fick i Sotis den första antibiotika-tabletten idag, de första två gångerna gick inte alls bra, hon stretade emot och spottade ut tabletten, men sen lade jag tabletten i en bit skinka och då åt hon. Så den slank ner utan att hon märkte det.   


Nu ska jag ta något litet att äta sen jobba med mitt "projekt" och duscha. Sen kommer A hem från karaten och då blir det mat och kanske Lost!   


Ha det bäst!   

 

Av Robina Antonik - 7 februari 2011 18:22

Idag klockan 8 ringde jag till veterinären och bokade tid. Fick en tid klockan 13.15.  

Jag och A åt frukost och gjorde oss färdiga. Sen tog vi bussen till Kallinge, till mor och far. Vi klappade och pratade med Sotis, sjuklingen. Sen fick vi in henne i kattburen. Hon bokstavligen nästan sprang in. Jag tror att hon trodde att vi skulle till Köpe, (ute på landet där hon växte  upp).

Sotis var lugn i bilen, det är hon alltid. Alltid lika lugn och snäll.


Mamma och pappa var helt inställa på att hon skulle få avlivas, speciellt mamma. Vilket smittades av på mig, men jag tänkte inte ge upp så lätt...  


Det började för några veckor sedan då pappa sa i telefonen att Sotis inte mådde bra. Jag åkte och hälsade på och såg direkt att något var fel. Jag började gråta när jag såg henne för hon såg verkligen jättesjuk ut. Hon var snorig, hon nös ofta och var helt matt i kroppen och orkade inte göra någonting. Hon varken åt eller drack på flera dagar.    

Jag tog hem Sotis till min lägenhet och hade henne i två nätter och hon började äta och verkade må mycket bättre! och det såg ljust ut för henne.

Jag kom själv fram till att det kunde varit kattsnuvan, vilket ger de symptomen.

Men bara för att hon faktiskt började bli bättre så tyckte mamma och pappa att vi skulle vänta med att åka in till veterinären.


Men efter någon vecka sa pappa i telefonen att hon var dåligt igen. Jag åkte och hälsade på och den stackaren kunde knappt gå. Dock var hon mycket piggare än var hon var förra gången hon var sjuk och hon åt mycket bättre. Men nu var det väldigt konstig för hon hade svårt att gå och gick med huvudet på sne, helt skumt! Hon kunde inte heller gå långt förens hon ramlade omkull. Hon ramlade även i vattenskålen bara för att hon inte fick hjälp av mamma och pappa... hmm... det hade även runnit ifrån örat. Så nu tyckte jag att vi verkligen skulle åka in till veterinären.


När vi kom till vet. så blev Sotis undersökt och det de kom fram till var att hon hade öroninflamation och att det hade satt sig på balanssinnet. Så vi fick recept på antibiotika som hon nu ska få en gång om dagen i tio dagar, och hon ska stanna hemma hos mig så att jag kan se till att hon verkligen få i sig tabletterna. Dock är jag inte van vid att trycka ner tabletter i kattershalsar men det ska nog gå bra, första tabletten ska hon få imorgon. Nu ska hon få mycket kärlek också!

  

Och mamma och pappa som verkligen trodde att vi skulle avliva henne de verkade inte ens ha lite hopp om henne... speciellt inte mamma... hon skojjade till och med på vägen till vet. att "åhh vi ska avliva Sotis!" med ett skratt. KUL MAMMA! eller inte...   


ha det gött haaaj!

Av Robina Antonik - 5 februari 2011 09:58

helluuu! Det var ett par dagar sedan. Har inte tagit mig tid att blogga.  


I tisdags städade jag lite i lägenheten och bakade pollymuffins då lagade A maten, fiskpinnar, potatis och hollandaise sås.  


I onsdags jobbade jag på BTH då jag fick ett sms på tisdagen där jag blev frågad om jag kunde jobba och jag tackade ja. Så i onsdags jobbade jag 7-15 tog tåget hem till Ronneby igen, gick direkt från tåget till kören (16.15-17.30) handlade en sväng sen hem en snabbis, hämta cupcaken som jag bakade dagen innan och gick till R.A.K där det bjöds på andra kakor och läsk, vi hade årsmöte och mycket blev bestämt, bland annat att jag ska bli kassör. Detkommer bli spännande att få lära sig hur det går till, med bokföring och frakturor och sånt. Efter R.A.K gick jag hem och mös med A.   


I torsdags storstädade jag lägenheten och lagade tacos, till A´s kompis Rickard.B som kom på besök från Helsingborg, det var mycket trevligt!  


I fredags tog A tåget till K-na och jag och Rickard.B åt frukost, sen tog han tåget till Helsingborg. Jag blev ensam kvar hemma. Då jag diskade och chillade vid facebook. Sen tog jag en tur ner till stan och då gick jag till Maxi och willys för ett ärende, sen tog jag en fika på Andra våningne helt ensam, sen möte jag A vid tåget och vi gick till Willys för att handla lite. Sen hem och kolla på Lost och äta pyttipanna.   


och så har vi kommit till idag, lördag. Jag och A vaknade för drygt en halvtimme sedan. Vi ska väl äta frukost om en stund. Sen  har jag ingen aning om vad jag/vi ska hitta på idag. inte den blekaste... kommer nog inte bli något speciellt då A är sjuk och kommer nog att plugga hela dagen.

  

Jag förutspår däremot att jag kommer att baka något!


Dessutom så har jag varit sjuk, men börjar bli bättre har bara äcklig hosta kvar. Har inte gått på någon träning pga detta. Men jag tror jag klarar av boxningen imorgon!   

Dessvärre så smittade jag A, så nu är han sjuk...   


 

Av Robina Antonik - 1 februari 2011 00:09

En rätt slapp dag, igen... det är sååå tråkigt att vara arbetslös! och nu är jag sjuk  också! Då kommer jag knappt ut alls!.... Men jag har inte varit helt värdelös idag ändå, varit på jour, jag har diskat, lagat mat (Köttfärssoppa), tvättat kläder...


åh... jag blir så... !"#¤%&/"!... gaaah!... Jag hade tvätttid mellan 15.00-20.00 Dock kom jag inte ner till tvättstugan förens 16.00 Men när jag la i tvätt i den allra sista maskinen, 3 tröjor med vittvätt då var klockan 19.15 och jag tänkte att jag har ju gott om tid, för att det gör inte så mycket ifall jag fick hänga upp tre tröjor på tork i lägenheten. Men så stängs maskinerna av vid typ... 19.30 och mina tre tröjor blev inlåsta i tvättmaskinen då det inte alls gåt att öppna/låsa upp maskinen när de är avstängda!:S så nu måste jag gå upp 06.45 för att gå ner i tvättstugan innan den första som ska tvätta imorgon för att få tag på mina tröjor... blir man trött eller vad? så kan dom ju inte göra! ... det kan ju börja mögla när de är så blöta och inte hängs upp på tork... jaja... "ne ja é int bitter"//Robert Gustavsson. Men jag längar tills man bor i ett HUS! med EGEN tvättmaskin, då kan man tvätta när man vill... och ja... mycket mycket mer! Jag vill bo i ett hus, kanske ett slott?... ett sött litet hus blir bra... en vacker dag så. Det blir nog bra!


Nej nu ska jag inte sura mer över det mer.   


Dax för sängen, nu när jag ska upp 06.45 Hoppas att jag är frisk till imorgon! Jag vill så gärna tillboxningen, eller motionssimma, eller jogga, jobba med för den delen.


puss på er!


Vad säg som köttbullar och spagetti till effterrätt?   

 

Översätt / Translate

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Omröstning

Ostbågar eller chips? :)
 Ostbågar!
 Chips!
 Inget av det!
 Båda!

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Bloggerfy


Ovido - Quiz & Flashcards